Over

Mijn signatuur

Wat onderscheidt mijn werk van andere fotografen? Dat is moeilijk over jezelf te zeggen. Wat aanspreekt is de humor en het oog voor detail. Bovenal beschouw ik mezelf als een straatfotograaf. Daarnaast maak ik graag portretten.

Straatfotografie is een specialisme dat veel van je vraagt; alertheid, observatievermogen en uiteraard de juiste timing. Je hebt de omstandigheden als licht en decor niet in de hand. Juist dat onverwachte maakt straatfotografie voor mij de ultieme uitdrukkingsvorm.

Inspiratie voor mijn ‘Gouden Plaatjes’ vind ik op straat. Daarnaast ben ik ook graag bezig in de studio. Het karaktervol portretteren is een vak apart. Net als het smaakvol fotograferen van objecten.

Ervaring en opleiding

Mijn kennis heb ik zowel in de praktijk als met theorie opgedaan. Ik ben als analoog fotograaf begonnen bij o.a. Amnesty International. Daarna heb ik mij enkele jaren verdiept in fotocollecties.

Met de opkomst van de digitale camera kreeg mijn interesse in fotografie een nieuwe impuls. Ik heb de opleiding aan de School voor Fotografie gevolgd en afgerond met een vakdiploma. Dat maakt mij een allround professional.

Meer over mijn achtergrond en motivatie kun je lezen in dit interview

Zakelijk

Mijn bedrijf heb ik de naam ‘De Gouden Plaat’ meegegeven. Als freelancer neem ik geregeld opdrachten aan. 

Bij werkaandemuur.nl zijn werken van mij te bestellen. In diverse prints en uitvoeringen te verkrijgen, inclusief gratis verzending. 

Ik ben lid van de DuPho, de beroepsorganisatie van professionele fotografen in Nederland.

Reacties of vragen over degoudenplaat?

email: contact@degoudenplaat.nl
Instagram: VioletJohanFotografie
facebookpagina: De Gouden Plaat
LinkedIn: Violet Johan