Aan de grond

Een ding is zeker, de natuur is erop vooruit gegaan. Beelden van over de hele wereld spreken voor zich; van de heldere Himalaya-toppen tot het schone water in Venetië. Het drastisch stilvallen van de economie heeft het milieu een handje geholpen.

‘We kunnen Nederland radicaal duurzamer maken’, schrijven 170 Nederlandse wetenschappers in een manifest. Zij roepen burgers op andere keuzes te maken. Met de oude reis- en kooplust kan worden gebroken. Het is een unieke kans om de ecologische problemen in de wereld op te lossen.

Zelfs Schiphol gaat onderzoeken hoe de luchthaven kan ‘verduurzamen’ om een betere balans te creëren tussen de economie en de omgeving. Dat wordt nog knap lastig, want Schiphol wil vanaf 2023 terug zijn op het oude niveau van 500.000 vliegbewegingen per jaar.

Een betere balans tussen luchthaven en omgeving die overlast ervaart.
De KLM-vloot aan de grond

Schiphol gaat onderzoeken hoe de luchthaven kan verduurzamen.

Rust Roest

Copyright© Violet Johan/degoudenplaat. All rights reserved