Sci Fi

De film Vanilla Sky opent met een scene van een autorit door de lege straten van New York. Tom Cruise lijkt de enige levende ziel in deze miljoenenstad te zijn. Op de achtergrond klinkt de muziek van Radiohead. Times Square is helemaal uitgestorven. Hier klopt iets niet…

Unheimisch
Dit unheimische gevoel overviel mij ook toen ik bij het busstation bij het Spaarne ziekenhuis rondliep. Het was dinsdag 7 april om 18.00 uur. Normaal gesproken spitsuur en vol leven.

Terwijl het buitenaardse kunstwerk van Maurice Nio mooi uitgelicht werd door de avondzon was de locatie, afgezien van een enkele bus, compleet verlaten. De plek had veel weg van een decor uit een science fiction film.

Buitenaards ontwerp van Maurice Nio
De enige bus wacht op vertrek.

Science fiction was werkelijkheid geworden

Spaarne Gasthuis bushalte dinsdagavond 18.00 uur

Copyright© Violet Johan/degoudenplaat. All rights reserved