Distantie

We leven met ‘zeventien miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde’. Het liedje van jaren geleden is opnieuw te horen in een commercial. Waarschijnlijk om het gevoel van saamhorigheid te benadrukken. Die solidariteit is hard nodig, want Nederlanders ‘schrijf je niet de wetten voor’.

Dat laatste bleek op 21 maart toen veel dagjesmensen eropuit trokken om van het mooie weer te genieten. Meteen daarop volgde een ‘intelligente’ lockdown waarbij men afstand moet houden of binnen moet blijven. Sindsdien spreekt men van de anderhalve meter maatschappij.

Genietend van het zonnetje op 1.5 m. afstand
sociale distantie op de markt

Niet iedereen kan of wil binnenblijven. Denk aan de dakloze of de oudere die een luchtje wil scheppen. ‘Die moeten niet het keurslijf in, die laat je in hun waarde’.

Even de benen strekken.

Copyright© Violet Johan/degoudenplaat. All rights reserved