Headville

Is er een plek waar de jeugd terecht kan nu de scholen hun deuren hebben gesloten en er een samenscholingsverbod is? Volgens minister Grapperhaus moeten kinderen gewoon buiten kunnen spelen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want waar ligt de leeftijdsgrens?

Terwijl handhavers drukke locaties afsluiten, wordt er bij ‘Headville Sk8park’ een oogje dichtgeknepen. Sterker nog, de burgemeester van de Haarlemmermeer vindt het een ideale plek voor kinderen om zich uit te leven. Mits iedereen zich aan de spelregels houdt.

De ideale plek om je uit te leven.
De hangout voor jongeren

Van ‘social distancing’ was twee weken geleden toen ik deze serie maakte nog geen sprake. Op 5 april bleek dat de skatebaan te druk bezocht werd. De gemeente heeft besloten om de plek af te sluiten. Begrijpelijk, maar wel sneu voor de kids. Waar moeten ze nu heen?

Skatepark sinds 6 april ontoegankelijk.

Copyright© Violet Johan/degoudenplaat. All rights reserved