What's Happening?!?!

Sinds een paar weken ontwricht een onzichtbaar gevaar de hele samenleving. Het heeft alles en iedereen in zijn greep. Met deze nieuwe vijand weet niemand zich raad. Maatregelen moeten de kwetsbaren beschermen en de impact beperken.

Het zorgpersoneel verzet bergen, politici maken overuren en deskundigen buitelen over elkaar heen met tegenstrijdige boodschappen. Maar bovenal zorgt de situatie voor onrust en onzekerheid. Scholieren kunnen geen eindexamen doen, mensen zijn niet zeker van een inkomen, ouderen zitten in isolement terwijl daklozen geen thuis hebben.

Hamsteren

“Intelligente lock-down

Daarnaast zijn er natuurlijk probleem-ontkenners die gewoon doorgaan met hun dagelijkse routine. Het dieptepunt was zaterdag 21 maart, toen dagjesmensen massaal naar het bos of het strand trokken om te bootcampen of een frisse neus te halen.

Deze hardleerse figuren werden op hun (asociale) gedrag gewezen en strengere maatregelen waren onvermijdelijk. Bewindslieden kondigden op 23 maart een “intelligente” lock-down aan. Iedereen moet sindsdien zoveel mogelijk thuisblijven, tenzij het niet anders kan. In ieder geval tot begin juni, maar wellicht ook langer.

Afstand 1.5 meter

De nieuwe werkelijkheid is geschiedenis in wording.

Thuisblijven betekent dat ik als (straat) fotograaf mijn vak niet goed kan uitoefenen. Gelukkig ben ik de laatste weken veel met mijn camera op pad gegaan om zoveel mogelijk vast te leggen. Die beelden zal ik de komende tijd in posts op deze website verwerken. De nieuwe werkelijkheid is geschiedenis in wording.

Copyright© Violet Johan/degoudenplaat. All rights reserved